Prematuren

Juist ook voor jullie, ouders van prematuren, kan ‘logeren met je baby’ een optie zijn. Jullie kraamtijd, na een ‘onverwachte’ bevalling, was extra spannend, onzeker en vermoeiend. Een ziekenhuis periode, met veel zorg en aandacht voor de baby. Veel hulpverleners en andere ouders om je heen en weinig tijd voor elkaar (?). Deze periode wordt doorgaans niet als een ‘roze wolk’ beleefd, maar als een intense en spannende tijd. Heerlijk als je ‘kleine kanjer’ zodanig sterk is dat je samen naar huis mag Ook dan is er vaak sprake van een nieuwe spannende periode waarin je je heel verantwoordelijk en soms onzeker voelt. Fijn te ervaren dat een ToP-kinderfysiotherapeut je thuis nog veel kan ondersteunen.

 

Logeren met je baby?

Natuurlijk is het belangrijk om jullie kindje eerst thuis alle zorg te bieden. Eerst maar eens wennen aan het nieuwe bedje, de rust en nieuwe, andere prikkels. Eerst maar eens wennen aan je nieuwe taak als ‘zelfstandige’ ouder.

Toch kan ik me voorstellen dat jullie – op een gegeven moment- behoefte hebben om er samen even ‘tussen-uit-te-breken’ en een korte vakantie te plannen. Als je het dan een gerust gevoel geeft om te logeren bij iemand die ervaring heeft met baby’s……als je het fijn vindt om iemand in de buurt te hebben, die je vragen kán beantwoorden……..als je het aan durft om een avond de zorg uit te besteden…… dan ben je van harte welkom in ons ‘Tiny-tuinhuis’ in Boxtel.

Prematuren zijn welkom tot de leeftijd dat ze gaan tijgeren en/of kruipen.

error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.