Ouders

 

Na de geboorte van je 1e kindje verandert er veel, heel veel. Negen maanden lang heb je je afgevraagd hoe en wat er gebeurt in/met jouw leven en nu is het dan zo ver.
Je bent dolblij met je baby en wil hem/haar nooit meer kwijt. Je neemt de zorg, de gebroken nachten, de huiluurtjes, de spuugmomenten, de luiers voor lief.
Er is een kindje geboren, maar er is ook een moeder en een vader geboren!
Naast alle positieve gevoelens zijn er vaak ook momenten van onzekerheid, onhandigheid, onmacht en ongeduld. Waarom huilen, hoe te kalmeren, waarom spugen, genoeg gedronken? Je baby blijkt ook een handenbinder te zijn die nog geen rekening houdt met jouw gevoelens, slaap, wensen en behoeften. Na ongeveer drie maanden wordt je ook weer verwacht op je werk en je hoopt er het beste van………..

Veel jonge ouders besluiten om aan het einde van het zwangerschapsverlof nog even een korte periode met vakantie te gaan, om de kraamtijd af te sluiten en te genieten van elkaar.

Sinds dit jaar is er een nieuw initiatief ‘Logeren met je baby’. Je logeert bij een ervaren kinderfysiotherapeut die ook ‘Bewegen met je Baby’ ontwikkeld heeft. Samen besteden we aandacht aan motorische spel, interactie, babymassage en de sensorische prikkelverwerking. Tijdens je verblijf geef ik je graag tips om  het spelen met je baby prettig vorm te geven en zo je baby (nog) beter leren te begrijpen. Als kinderfysiotherapeut geef ik je ook tips over de motorische ontwikkeling en hoe je die kunt stimuleren.

Om jullie relatie weer te ( her-)beleven, zoals die was vóór de geboorte van die kleine lieve handenbinder, wil ik best een avond oppassen, Als jullie dat ook willen en aandurven, kun je samen lekker een avondje ‘op pad’. In Boxtel zijn talrijke restaurantjes, in den Bosch kun je naar de Verkadefabriek, maar ook Eindhoven met Strijp-S ligt ‘om de hoek’ en in Tilburg valt van alles te ontdekken. Jullie hebben weer echt tijd voor elkaar terwijl ik op jullie baby pas.

 

error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.