Baby

 

Alles draait om jullie nieuwe aanwinst. Ook hier in Boxtel krijgt jullie spruit alle aandacht. Motorisch en neurologisch vindt er het eerste levensjaar een immense ontwikkeling bij je baby plaats, dat is geen nieuws. Binnen een jaar verandert een lief, huilend, ‘hulpeloos’ wezentje zich tot een mensje dat zich (probeert) op te richten en zijn eerste zelfstandige stapjes zet.

Werd in de baarmoeder ‘alles’ voor hem geregeld, nu wordt hij geacht veel zelf te doen. Denk aan boertjes, spugen, poepen, krampjes, omgaan met alle prikkels uit de omgeving en bewegen tegen de zwaartekracht in. Een hele klus, kun je je voorstellen!  Daar zijn baby en ouders de eerste 3 maanden druk mee!

 

INTERACTIE:

Rond de 3 maanden komt de interactie pas goed op gang en valt er veel te ontdekken, óók voor ouders. In de praktijk heb ik gezien en geleerd, dat baby’s al veel ‘te vertellen’ hebben, juist ook als ze niet zo lekker in hun vel zitten (huilbaby’s?). Samen gaan we kletsen, spelen en kijken (oogcontact!) wat hij allemaal al kan, hoe zijn of haar ontwikkeling verloopt en hoe we samen kunnen spelen en bewegen. Logeren met je baby is met name bedoelt om jullie te helpen bij de START van het ouderschap. Er zijn veel nieuwe vaardigheden te leren en het is fijn als je de signalen die je baby geeft, kunt begrijpen. Met mijn ervaring hoop ik daar de eerste maanden iets aan toe te kunnen voegen.

 

Logeren met je Baby is ontwikkeld voor babytjes en hun ouders tot 9 maanden. 
Prematuren zijn welkom tot de leeftijd dat ze gaan tijgeren en/of kruipen.

error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.