Bewegen met je Baby

Het is voor de motorische ontwikkeling van je baby belangrijk om optimaal in te spelen op je baby en voldoende variatie aan te bieden. Maar HOE doe je dat? Hoe verloopt de motorische ontwikkeling in het eerste levensjaar en hoe kun je deze als ouder stimuleren?

‘Bewegen met je Baby’ is een nieuw initiatief op dit gebied en beschikbaar voor alle jonge ouders.

 

‘Dit zouden alle ouders willen weten!’

Deze uitspraak heb ik vaak gehoord binnen de praktijk voor kinderfysiotherapie Boxtel -Sint Oedenrode waar ik 20 jaar eigenaar van geweest ben en met veel plezier gewerkt heb.  Steeds weer vertelde ik aan ouders het verhaal achter de motorische ontwikkeling in het eerste levensjaar. Ik sprak over bijvoorbeeld het belang van buik- en zijligging, variatie, baby betrekken bij spel en beweging, uitlokken, afwachten en het ‘samen doen’. Vaak was de reactie van deze ouders: ‘dit zouden alle ouders willen weten!’.

 

Juist deze ouders en deze uitspraak hebben mij doen besluiten om me in te gaan zetten om het motorische verhaal te delen met ALLE jonge ouders met een pasgeborene.

Bewegen met je Baby
Bewegen met je Baby logo

Er is nog een ‘wereld te winnen’. Als ouders weten wat ze kunnen doen, waarom ze het doen en hoe ze het kunnen doen, zullen zij het ‘motorisch spel’ eerder oppakken.  Een belangrijk neveneffect blijkt dat de interactie tussen ouder en kind verbetert. We leren ouders te kijken en te wachten. Een optimaal spel met uitnodigen en stimuleren. Ouders voelen zich meer capabel en genieten meer.

 

Motorische ontwikkeling

Mijn speciale aandacht en passie binnen de praktijk lag bij de behandeling van baby’s met een motorische hulpvraag. Steeds weer waren ouders enthousiast over het verhaal rondom de ‘normale’ motorische ontwikkeling. Mijn verhaal en ervaring deel ik nu graag met alle jonge ouders. Juist bij een eerstgeborene heb je vaak behoefte aan handvatten en informatie. En die geef ik je met veel enthousiasme vanuit Bewegen met je Baby.   

Ga voor meer informatie naar www.bewegenmetjebaby.nl
error: Deze website is beveiligd tegen het opslaan van video\'s en afbeeldingen.